EMERGENCY RESPONSE

 

Καλέστε μας στο +30 6947 022 528

Η DIVER’S WORLD είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης, αναπτύσσοντας γρήγορα το προσωπικό και τον εξοπλισμό της σε όλο τον κόσμο.

 

  • Πάνω από 8.000 υποβρύχιες εργασίες.
  • Πάνω από 350 ικανοποιημένοι πελάτες.
  • Επαγγελματικές καταδυτικές ομάδες έτοιμες να ανταποκριθούν.
  • Γραφείο υποστήριξης 24 ώρες / 365 μέρες.
  • Εξοπλισμός σύγχρονης τεχνολογίας.
  • Πάντα εντός χρονοδιαγράμματος.

Η θαλάσσια ρύπανση είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει συνεχώς στο θαλάσσιο περιβάλλον. Στα πλοία αυτό οδηγεί σε σημαντική αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων και μείωση ταχύτητας/απόδοσης. Ο όρος «ρύπανση» περιγράφει την ανάπτυξη θαλάσσιων φυτών και οργανισμών σε δομές στη θάλασσα. Οι οργανισμοί είναι εκείνοι που συναντάμε στα κύτη του σκάφους/πλοίου.

 ΜΑΛΑΚΟΙ ΡΥΠΟΙ 

Γλίτσα:

Ο σχηματισμός γλίτσας ξεκινά από βακτήρια τα οποία σχηματίζουν αποικίες που συνδέονται με το κύτος και μπορεί να σχηματιστεί μέσα σε μία ώρα από την έκθεση του στο νερό. Οποιοδήποτε αντικείμενο βυθίζεται στο θαλασσινό νερό συσσωρεύει μια επίστρωση γλίτσας, που αποτελείται από βακτήρια, μύκητες, πρωτόζωα και άλγη. Τα αντιρρυπαντικά χρώματα έχουν σχεδιαστεί για να αποκρούουν αυτούς τους μικροσκοπικούς εισβολείς με την απελευθέρωση τοξινών στο στρώμα νερού δίπλα στο κύτος του πλοίου. Η άμυνα των αντιρρυπαντικων χρωμάτων αρχικά λειτουργεί καλά όμως με το πέρασμα του χρόνου, τα νεκρά βακτηρίδια σχηματίζονται ως γλίτσα και αρχίζουν να εμποδίζουν την έκπλυση τοξινών.

Μαλλί:

 Το μαλλί ή μαλούπα είναι μια μορφή πολυκύτταρου νηματοειδούς πράσινου ή καφέ φυκιού. Αυτά τα χόρτα εξαρτώνται από το φως για φωτοσύνθεση και επομένως τείνουν να συγκεντρωθούν στην ίσαλο γραμμή του σκάφους. Σε βάθος, το χρώμα της συσσώρευσης μαλλιού αλλάζει από πράσινο σε καφέ και είναι λιγότερο εμφανές. Το μαλλί που εμφανίζεται στο πλάι του σκάφους θα πρέπει να αφαιρείται σε μηνιαία βάση πριν οι ρίζες του πάρουν θέση. Αν όχι, θα αφήσει μόνιμους λεκέδες και μπορεί να προκαλέσει την απομάκρυνση της βαφής από το κύτος. Εάν αφήνεται να συσσωρευτεί μαλλί, θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί μια πιο επιθετική λειαντική δράση για να αφαιρεθεί, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε γυμνά σημεία στο χρώμα.

 

ΣΚΛΗΡΟΙ ΡΥΠΟΙ

Στρειδώνα:

 Στρειδώνα ονομάζεται στην γλώσσα των θαλασσινών η ομάδα των εδραίων καρικονειδών που σχηματίζουν αποικίες σε σταθερό υπόστρωμα (βράχος, κρηπιδότοιχοι, ύφαλα σκάφων). Η απομάκρυνση της στρειδώνας από τη γάστρα έχει σαν αποτέλεσμα τη σκλήρυνση της επιφάνειας και την εξάπλωση γύρω από το κύτος ενός βιολογικά ελκυστικού "αρώματος". Ως αποτέλεσμα, σχηματίζονται νέες αποικίες στρειδώνας.

Φιδές (Tubeworms):

Ο φιδές αποτελείται από πολύχαιτους (θαλάσσια σκουλήκια). Σχηματίζει συνεστραμμένους ασβεστοποιημένους σωλήνες που βρίσκονται κατά μήκος ή προεξέχουν από το κύτος. Αυτά τα ζώα ζουν μέσα στους σκληρούς ασβεστώδεις σωλήνες σχηματίζοντας αποικίες και απαιτούν την χρήση βούρτσας για την απομάκρυνσή τους.

Μύδια ή στρείδια:

Αυτά είναι δίθυρα, μια κατηγορία θαλάσσιων μαλακίων που περικλείονται από ένα κέλυφος που αποτελείται από δύο μέρη με αρθρώσεις. Το κέλυφος είναι σκληρό, αλλά τα νήματα προσκόλλησής τους είναι σχετικά αδύναμα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται κυρίως σε σταθερά αντικείμενα.

Ασβεστολιθικές αποθέσεις:

Το αποτέλεσμα ενός ενεργού συστήματος καθοδικής προστασίας είναι η εναπόθεση μαγνησίου και ανθρακικού ασβεστίου σε γυάλινες μεταλλικές επιφάνειες. Οι γυμνές επιφάνειες από νικέλιο-αλουμίνιο-χαλκό μιας έλασης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε ομοιόμορφη συσσώρευση ασβεστολιθικών αποθέσεων. Το πάχος θα εξαρτάται από το χρόνο από τον τελευταίο καθαρισμό και τη λειτουργικότητα του συστήματος καθοδικής προστασίας και παρόλο που συνήθως είναι πιο εύθραυστο από το βιολογικό σκληρυντικό, μπορεί να είναι ακόμα επικίνδυνο και δύσκολο να αφαιρεθεί.

Επιμέλεια: Χρήστος Μπούρτζος 

Contact Us

DIVER'S WORLD - Head Office

2-6 Karaoli & Dimitriou
Palaio Faliro, Athens, 175 62
Greece

  +30 210 98 13 338

  +30 6947 022 529

  +30 6947 022 528

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  contact

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you accept the usage of Cookies and our Terms Of Use. Terms Of Use